Recent Posts

Moje první "distance" hodina!

Tak takhle to vypadá, když máte hodinu "na dálku". Vzhledem k tomu, že se mi křížili dva předměty v pátek, v úplně stejný čas, rozhodla jsem se připojit k distančním studentům. Jak?  Jednoduše - přihlásila jsem se do  imaginárního  room no. 12 , uvařila se kotel čaje a pohodlně se posadila. Kolem desáté se začali přihlašovat studenti, podobně jako kdysi na tolik oblíbený X-chat.

Složení studentů bylo skutečně multikulturní. Nejen z různých koutů Švédska, ale také Šangaje, Buenos Aires. No, zajímavé.
Učitel je schopný sdílet obrazovku se všemi studenty, takže jsme si tak postupně prošli základní předpoklady úspěšného ukončení kurzu - mimo dotazů odkud jsme, kolik je u nás hodin (v Šangaji třeba bylo 16: 00 PM) a jaké je u nás počasí.

Přesto, že tento způsob výuky skýtá neskutečné možnosti pro studenty po celém světě. Komunikace přes internet je vždy o něco kostnatější. Proto se prvních dvacet minut řešily převážně technické problémy. Nefungoval mikrofon, nešel nahrát print sreen, někdo nemohl najít nějaký dokument. Všechno má své mouchy a samozřejmě i tento způsob skýtá řadu "ale".
Přesto všechno představa, že si do budoucna můžu vystudovat jakýkoliv jazyk, kurz z Ostravy je víc než lákavá =)




0 komentářů: