Recent Posts

Čtyři dohody

Jaroslav Dušek:

"Až se vás někdo bude ptát: "To to nemohlo být lepší?"
Tak klidně odpocězte: "Nemohlo. Protože kdyby mohlo, tak by bylo."

Od malička dáváme dětem nesplnitelné příkazy,jako třeba "zklidně se" a divíme se, že to nefunguje, ale vždyť to dá práci i trénovanému jogónovi! Další nadliský úkol, je když dítěti dáme povel "zmiz" nebo "vystřel"-no uznejte, to už zavání kouzelnictvím! Každý určitě někdy v náválu emocí na své dítě zařval: "Odejdi do svého pokoje a vrať se, až budeš normální." No já si nedokážu představit, co tam ty děti asi tak dělají.

Jsme společnost, které vládnou papíry. Když vstoupíte do místnosti, vaše osobnost nehraje roli. Důležité je, jestli máte všechny potřebné papíry. Člověk-vrchol evoluce-to málokdy zvládne na poprvé, atak si bere další den volna a schání další posvátné papíry. Člověk bez papírů je větší tragédie než pes bez papírů.

My ty papírky milujeme, my je uctíváme. Stavíme jim gigantické chrámy-říkáme jim banky. V těch bankách panuje tichá atmosféra jako v kostele-mobily jsou vypnuty, je třeba dodržovat diskrétní vzdálenost. Máme tady i zpovědní okýnko, kde přicházíme s papírky a na základě nich často proběhne svaté přijímání.

Lidé už úplně zapomněli, že peníze neexistují. Že si je vymyslely. Neboť dříve na penězích byla přesná gramáž zlata, stříbra nebo jiného kovu, který za ně můžeme dostat. Víte, co tam stojí dnes? Věříme v boha. Na euru už nestojí nic."

0 komentářů: