Recent Posts

Alchymie koblihy


Sníst koblihu, to vám není jen tak. Jako první musíte najít onu dírku, kde pekařka zanechala marmeládový tunel. Pak se musíte zakousnout dostatečně hluboko tak, abyste nežmoulali suché těsto, a zároveň nevcucli veškerý džem. To je vždy trochu risk, protože nevíte, v jaké části koblihy se ona meruňková dobrota uhnízdila.

Když odkryjete jádro koblihy a získáte přehled o tom, jak je její sladká náplň rozložena, je potřeba si ukusování koblihy náležitě rozložit. Ne polknout celou džemovou parádu najednou, ale jednou si uštípnout jenom kousek z jejího rohu, proložit to suchým těstem, aby pak mohla přijít jahodová orgie. Poslední kus musí rozhodně obsahovat stopy marmelády!


Zkoušejte to! Nemusí se Vám to podařit hned na poprvé, a tak si raději kupte více „pokusových“ kousků. Ideálně volte různé příchutě, abyste věděli, že borůvkový koblih může mít svůj střed zcela napravo, zatímco čokoládový nalevo. Nehledejte v tom pravidla. Nechejte se vést intuicí vlastních chuťových buněk.
http://www.semag.cz/images_zbozi/90_1_big.jpg